> Project Rembrandt

Over

Eind oktober 2020 komt de NTR met het langverwachte tweede seizoen van het succesvolle TV programma Project Rembrandt. In de geest van Rembrandt en andere grote meesters zoals Breitner, Van Gogh en Vermeer, gaat Project Rembrandt in acht afleveringen wederom op zoek naar de beste amateur kunstschilder van Nederland.

Uit 30 kersverse kandidaat-leerlingen worden 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en kunstenaar Tyas Leeuwerink, krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen. Tyas vervangt daarbij docent Jaap Godrie uit seizoen 1.

Iedere aflevering moeten de amateurschilders opdrachten uitvoeren, waarbij ze de grote meesters niet kopiƫren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland, waaronder Paleis het Loo en Paleis Soestdijk, en ontmoetingen met bijzondere figuren zoals Gerard Joling en Simone Kleinsma. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum, en Lita Cabellut, kunstenares. Zij bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

De presentatie van Project Rembrandt is wederom in handen van Annechien Steenhuizen. De opnames zijn inmiddels gestart en het programma zal vanaf 25 oktober iedere zondag om 20.25 uur uitgezonden worden door de NTR op NPO 1.

Naast het programma op TV zijn er 18 oktober op deze website masterclasses te volgen, zodat ook de kijkers thuis zich (verder) kunnen bekwamen in de schilderkunst. In de loop van het programma zal er weer een thuiscompetitie georganiseerd worden, waarbij iedereen de mogelijkheid heeft zijn werk in te sturen.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door ING.