> Project Rembrandt

Over

Over Project Rembrandt

Tijdens het Nationale Rembrandt jaar maakte de NTR in coproductie met Helder, het nieuwe televisieprogramma Project Rembrandt. In deze serie gingen we in acht afleveringen op zoek naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.

Uit 50 kandidaat-leerlingen werden 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd  het oude ambacht van kunstschilder meester probeerden te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper & docent Jaap Godrie, kregen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen.

De schilderijen werden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita werden iedere aflevering bijgestaan door wisselende gastjuryleden, zoals André van Duin, Robert Kranenborg en Louis van Gaal. Samen bepaalden ze iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

In aanvulling op de tv-serie ‘Project Rembrandt’ was er ook online een competitie voor (amateur) kunstschilders. De online deelnemers konden op deze site masterclasses uit de serie volgen en een bijzondere opdracht uitvoeren waarmee ze kans maakten om met hun werk in de tv-uitzending te komen en als jury-lid aan te treden.

Voor de speciale opdracht poseerde Annechien Steenhuizen middels een live-stream.