Project Rembrandt

Over

In het derde seizoen van Project Rembrandt gaat een groep schildertalenten opnieuw de creatieve strijd met elkaar aan. Onder begeleiding van Annechien Steenhuizen en met de coaching van Iris Frederix en Tyas Leeuwerink zal bepaald worden wie dit jaar de beste amateur kunstschilder van Nederland is.

In dit nieuwe seizoen krijgen de kandidaten de kans om hun talent verder te ontwikkelen. In navolging van Rembrandt van Rijn volgen de leerlingen lessen bij hun coach en nemen het tegen elkaar op in diverse opdrachten. Hierin laten ze zich inspireren door Rembrandt om zo hun eigen stijl te ontwikkelen. De opdrachten brengen ze naar indrukwekkende locaties en tot nieuwe inzichten.

De werken van de schilders zullen dit jaar beoordeeld worden door de succesvolle Amsterdamse kunstenares en het nieuwe jurylid Raquel van Haver. Naast haar staat zoals vanouds Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum, om de kandidaten te beoordelen. Want elke week zal er een kandidaat afvallen tot uiteindelijk de beste amateur kunstschilder overblijft, die een meesterwerk mag exposeren in het Rijksmuseum.

Ook voor de kijkers die thuis aan de slag willen, is er dit jaar weer een online competitie. Dat doen we dit jaar iets anders dan voorheen. Via video’s delen Iris en Tyas iedere week een technische opdracht en tips & tricks. Thuisschilders die hun werk insturen, maken elke week kans op een indrukwekkende prijs.

Project Rembrandt is vanaf 23 januari 2022 elke zondag te zien op NPO 1.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden. 

De foto's van de kandidaten en coaches zijn gemaakt door Lilian van Rooij. De andere sfeerfotos zijn gemaakt door Remon Rijper.