Project Rembrandt

Over

Vanaf zondag 24 maart 2024 barst de strijd om de felbegeerde titel ‘beste amateurkunstschilder van Nederland’ los in het vierde seizoen van Project Rembrandt . Onder begeleiding van Annechien Steenhuizen en gecoacht door bevlogen docenten krijgen de kandidaten de kans hun talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Elke week valt er een kandidaat af tot uiteindelijk de beste amateur kunstschilder overblijft, die een meesterwerk mag exposeren in het Rijksmuseum. Wie blaast de jury omver en wint Project Rembrandt 2024?

Uit 30 kandidaten worden 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een paar maanden tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Ze worden in dit meeslepende schilderavontuur bijgestaan door twee enthousiaste docenten: kunstenares Iris Frederix en kunstenaar Tyas Leeuwerink.

In iedere aflevering voeren de schildertalenten opdrachten uit, waarbij ze zich laten inspireren door het werk van grote meesters als Rembrandt en zo hun eigen stijl ontdekken. De opdrachten brengen bijzondere ontmoetingen met onder anderen Robert ten Brink, Karin Bloemen en Remy Bonjasky. Ook bezoeken de kandidaten prachtige locaties in Nederland, waaronder Teylers Museum in Haarlem.

Nieuw jurylid Marc de Beyer , directeur Teylers Museum, is onder de indruk van de kandidaten: “De kandidaten waren zeer leergierig. De lessen van Iris en Tyas en de feedback van Raquel en mij zagen we telkens terug in de volgende opdracht. Al waren ze soms ook wel eigenwijs. 😉 Maar ik ben erg onder de indruk van hun talent!"

Raquel van Haver is de andere helft van de vakjury. Deze succesvolle Amsterdamse kunstenaar met Colombiaanse roots, staat bekend om haar grote formaat werken en haar rauwe, narratieve en figuratieve schilderstijl. Marc en Raquel bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

Project Rembrandt is een coproductie van de NTR en Helder TV.


Uitzending: 
Project Rembrandt is vanaf zondag 24 maart wekelijks te zien om 20.25 uur bij de NTR op NPO 1.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden. 

De foto's van de kandidaten, juryleden en coaches zijn gemaakt door Lilian van Rooij. De andere sfeerfotos zijn veelal gemaakt door Remon Rijper.