Project Rembrandt

Extra

Bekijk het interactieve meesterwerk  'Beleef de nachtwacht' online: beleefdenachtwacht.nl

Rembrandt van Rijn voltooide in 1642 een meesterwerk: De Nachtwacht. Een absoluut topstuk vol geheimen en verhalen. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar in 2019 n.a.v. zijn 350ste sterfdag, ontwikkelden omroep NTR en het Rijksmuseum samen deze interactieve ontdekkingstocht door De Nachtwacht. Nooit eerder was het mogelijk om zo dichtbij dit wereldberoemde schouwspel te komen.

Stap voorbij het rode koord, pak de hand van kapitein Frans Banninck Cocq, zoom in en laat je meevoeren in de wereld van De Nachtwacht. In tientallen verhalen ontdek je wat de Nachtwacht zo bijzonder maakt. Wie zijn de schutters? Waar zit Rembrandt verstopt? Wie is het meisje? Ontrafel de geheimen, vind de verborgen symbolen, zoek uit wie de vlag draagt en leer hoe Rembrandt onze blik eeuwen later nog weet te manipuleren.

In de Nederlandse versie van de audiotour leidt acteur Nasrdin Dchar je door het schilderij. Presentator Ikenna Azuike vertelt de verhalen in de Engelse versie. En speciaal voor kinderen is er de Klokhuis-tour, ingesproken door Klokhuispresentatrice Sosha Duysker.