> Project Rembrandt

Doe mee!

Zin in een creatieve uitdaging?

Naast het tv-programma Project Rembrandt is er ook dit jaar weer een online competitie voor (amateur) kunstschilders. Doe mee en maak kans om met jouw werk in de tv-uitzending te komen. In de laatste aflevering treden de online winnaars namelijk aan als publieksjury en bepalen mee wie de winnaar van Project Rembrandt 2020 wordt.

Voor deze competitie is de opdracht: schilder een portret van de winnaar van vorig jaar, Sebas. Werk vanuit het gedachtegoed van Rembrandt, maar laat je zoals veel (moderne) kunstenaars, vooral inspireren en verwerk je eigen signatuur. Maar let op, Sebas zat niet voor niets model. Je mag dus pas aan je werk beginnen na de livesessie.

Ben jij een onervaren schilder? Geen paniek! Volg vanaf 19 oktober wekelijks de masterclasses van Iris Frederix en Tyas Leeuwerink op deze website, en bereid je op die manier optimaal voor op deze online competitie.

Op zondag 15 november poseerde Sebas na de uitzending via een livestream op deze site en kon je al je brandende vragen aan hem stellen. Deelnemers hebben van 16 november t/m 29 november de tijd om een foto van het geschilderde portret via deze site te uploaden. Vanaf het moment dat je werkt geĆ¼pload is, kun je stemmen verzamelen! Het online publiek kan namelijk ook tot 29 november hun stem uitbrengen op het favoriete werk. Deze stemmen tellen mee in de eindbeoordeling, maar zijn niet doorslaggevend.


Spelregels:

  • De opdracht is een portret van Sebas op basis van de liveposeersessie. Helaas keuren wij werken die niet hierop zijn gebaseerd af.
  • In lijn met de masterclasses is het enkel toegestaan om geschilderde werken te uploaden.
  • Verwerk je eigen signatuur. Je mag vanuit het gedachtegoed van Rembrandt werken, maar laat je vooral inspireren.
  • Voor de kindercompetitie is het van belang dat de ouders (tm 16 jaar) de werken uploaden. Vermeld ook de leeftijd.
  • Vraag zo veel mogelijk vrienden om op jouw schilderij te stemmen. Deze wegen mee in de eindbeoordeling, maar zijn niet doorslaggevend.
  • Laat je schilderplezier zien.

Klik hier voor alle werken van de online competitie.

Klik hier voor alle werken van de kindercompetitie.

Winnaars

De makers van het programma selecteren de beste en meest verrassende portretten. De jury bepaalt vervolgens samen met het online publiek de uiteindelijke tien winnaars van de online competitie. Deze winnaars ontvangen een schilderpakket en worden uitgenodigd om met hun werk naar de laatste uitzending van Project Rembrandt te komen op 6 december in het Rijksmuseum. In deze uitzending nemen zij deel aan de publieksjury die mee bepaalt wie de winnaar wordt van Project Rembrandt 2020!

Er kan niet worden gecorrespondeerd over de uiteindelijke uitslag.

Kindercompetitie

Dit jaar stellen we de online competitie ook open voor kleine kunstenaars in de dop. Kinderen tot 16 jaar kunnen na de livesessie ook een portret van Sebas schilderen en deze tot 29 november inleveren op onze website. Let op, alleen ouders mogen het portret uploaden. Vermeld hierbij de leeftijd van de kleine kunstenaar. Uit alle werken kiezen we twee kinderen uit die hun werk tijdens de finale op 6 december komen laten zien. Zij zullen zich niet bij de publieksjury voegen.

 

[fu-upload-response]