> Project Rembrandt

Doe mee!

Zin in een creatieve uitdaging?
Naast het tv-programma ‘Project Rembrandt’ is er ook dit jaar weer een online competitie voor (amateur) kunstschilders. Doe mee en maak kans om met jouw werk in de tv-uitzending te komen. In de laatste aflevering treden de online winnaars namelijk aan als publieksjury en bepalen mee wie de winnaar van Project Rembrandt 2020 wordt.

Voor deze competitie is de opdracht: schilder een portret van de winnaar van vorig jaar, Sebas. Werk vanuit het gedachtegoed van Rembrandt, maar laat je zoals veel (moderne) kunstenaars, vooral inspireren en verwerk je eigen signatuur. Ben jij een onervaren schilder? Geen paniek! Volg vanaf 19 oktober wekelijks de masterclasses van Iris Frederix en Tyas Leeuwerink op deze website, en bereid je op die manier optimaal voor op deze online competitie.

Op zondag 15 november zal Sebas na de uitzending poseren via een livestream op deze site.Waarbij je direct al je brandende vragen aan hem kan stellen. Deelnemers hebben van 15 november t/m 1 december de tijd om een foto van het geschilderde portret via deze site te uploaden. Het online publiek brengt in diezelfde periode ook hun stem uit op het beste werk.

Winnaars
De makers van het programma selecteren de beste en meest verrassende portretten. De jury bepaalt vervolgens samen met het online publiek de uiteindelijke tien winnaars van de online competitie. Deze winnaars ontvangen een schilderpakket en worden uitgenodigd om met hun werk naar de laatste uitzending van Project Rembrandt te komen op 6 december in het Rijksmuseum. In deze uitzending nemen zij deel aan de publieksjury die mee bepaalt wie de winnaar wordt van Project Rembrandt 2020!

Er kan niet worden gecorrespondeerd over de uiteindelijke uitslag.

Competitie 2019: 
In aanvulling op het eerste seizoen van ‘Project Rembrandt’ was er in 2019 er ook online een competitie voor (amateur) kunstschilders.

De opdracht voor deze competitie was het schilderen van een portret van Annechien Steenhuizen in de stijl van Rembrandt.  Bekijk hier de winnende werken van seizoen 1.