Project Rembrandt

Aflevering 2 - Verhoudingen

Technische opdracht:
De leerlingen gaan een model schetsen, waarbij ze worden beoordeeld op de juiste verhoudingen én om een overtuigende weergave van de spieren. Het model is een vrouwelijke bodybuilder. De leerlingen maken meerdere snelle schetsen vanuit vijf verschillende standpunten. Ze rouleren om de 15 minuten naar de volgende ezel. Zo krijgt iedereen de kans om het model vanuit ieder standpunt te tekenen, dus ze komen allemaal een keer in het midden te staan, maar ook een keer aan de buitenkant, wat natuurlijk wel zo eerlijk is. In totaal maken de leerlingen dus vijf verschillende schetsen.

Er wordt slechts één schets beoordeeld door de vakjury. Welke schets dat is, dat mogen de leerlingen zelf bepalen. De schetsen maken ze met wit en zwart potlood op grijs papier.

Vrije opdracht:
Speciaal voor de vrije opdracht is de indoor camping in Amsterdam voor één dag opengesteld als nudistencamping. Er zijn twee typische camping-taferelen gecreëerd: een stel dat aan het kubben is en een ouder echtpaar dat aan het puzzelen is. Ieder team komt straks bij één van die taferelen te staan. Iris en Tyas gaan daar om tossen (kop of munt). De leerlingen mogen zelf bepalen welk deel van het tafereel ze schilderen. Dat mag een klein stukje zijn, dat mag het hele tafereel zijn en alles daartussenin. Er is wel één voorwaarde: er moet minstens één model van kruin tot en met billen op het doek staan.

Technische opdracht:

Vrije opdracht: