Project Rembrandt

Pieter Roelofs

Pieter Roelofs is hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst van het Rijksmuseum. Hij is gespecialiseerd in 17e-eeuwse Nederlandse schilderijen en wordt in binnen- en buitenland geroemd voor zijn expertise.

Als 10-jarige hield Pieter zijn eerste spreekbeurt al over Rembrandt. De kunst van de grootste Hollandse meester liet hem vervolgens niet meer los. Hij volgde de Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid en studeerde Kunstgeschiedenis in Nijmegen en Amsterdam. In 2015 ontving hij een beurs van het prestigieuze Center for Curatorial Leadership in New York. Hij werkte aan uiteenlopende tentoonstellingen in binnen- en buitenland en publiceert en doceert nog regelmatig over kunsthistorische onderwerpen. Momenteel werkt hij mee aan het onderzoek en de grote restauratie van de Nachtwacht.

Vanuit zijn kennis van Rembrandt en de Nederlandse kunstgeschiedenis zal hij als jurylid van Project Rembrandt kijken naar de techniek, de stijl en of de kandidaten de traditie van de oude meesters kunnen verbinden met onze eigen tijd.