Project Rembrandt

Bodine

Bodine heeft sinds kort haar eigen tattooshop in hartje Amsterdam. Na een aantal jaar te hebben geïnvesteerd in haar carrière als tattoo artist is het nu hét moment om zich te gaan focussen op haar andere passies: schilderen en tekenen. Eigenlijk vindt ze schilderen zelfs leuker dan tatoeëren. Gelukkig kan ze terecht in het atelier dat ze samen heeft met haar vriend, want schilderen in haar huisje van achttien vierkante meter in Amsterdam is niet te doen. Als Bodine niet aan het schilderen of tatoeëren is kun je haar vinden in het Rijksmuseum, dat is haar tempel. Tijdens haar deelname aan Project Rembrandt hoopt Bodine een groei door te maken. Het schilderen van een levend model zou nog wel eens een uitdaging kunnen zijn.

Bodine verlaat Project Rembrandt als vijfde aan het einde van de zesde aflevering.

De creatieve Bodine kijkt heel positief terug op haar deelname aan Project Rembrandt. Met gezonde spanning begint ze aan haar schilderavontuur, maar door de fijne sfeer voelt ze zich al snel op haar plek in het programma. “Dat was ook één van de redenen om mee te doen: om andere mensen te ontmoeten die ook dol zijn op schilderen.” Het is dan ook niet verrassend dat juist de selectiedag, waarop dertig kandidaten strijden voor een plek bij de laatste tien, haar het meest is bijgebleven.

Hoe gezellig het tijdens de opdrachten ook is, Bodine focust zich tijdens Project Rembrandt vooral op haar eigen schilderijen. Ze geeft week na week alles wat ze in zich heeft. En met succes: Alleen de vrije opdracht op de kleurrijke bruiloft zorgt bij Bodine voor problemen. “De felle lampen en glitters zorgde bij mij voor een blokkade. Ik had meer gehoopt op een feestelijke tafel!”

Als ze terugkijkt op haar deelname aan het programma, zegt ze eerlijk: “Ik heb niet echt nieuwe technieken geleerd, ik doe zelf veel onderzoek naar techniek en er zat voor mij niks nieuws bij.” En toch heeft het haar wel geholpen een betere schilder te worden. “Ik heb veel geleerd door te kijken naar hoe andere mensen werken. Iedereen schildert anders.”


Bodines net geopende tattooshop slokt na het programma veel tijd op. “Die tattooshop heb ik ook geopend met het idee om uiteindelijk meer tijd en ruimte te hebben voor het schilderen. Misschien kan ik ooit nog wel een expositie organiseren. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen.” 

De werken van Bodine: